Topp 6 fördelar med en blogg

Fördelar med att ha en blogg

Okej, nu ska du ha en blogg igång och börja dela dina idéer. Men du kanske undrar, vad är poängen? Jag vill inte bli författare och skriva böcker och resa världen runt för att prata med gymnasiebarn. Jo, du behöver inte, det är inte poängen (såvida inte det är vad du vill göra förstås!).

Det finns många andra fördelar med att starta en blogg förutom att bli författare / talare etc.

Bygg en online-närvaro: Numera kan du ganska mycket hitta vad du vill genom att bara skriva det i Google. Så, för ett nätverks- eller jobbsökande ändamål, fungerar det alltid till din fördel att hitta det. Du bygger alltid ditt varumärke, du marknadsför alltid dig själv. Få ditt namn där ute!

Anslut ditt nätverk: Du har hört det hela tiden: “Det är inte de betyg du gör, det är händerna du skakar.” Med en blogg öppnar du dörren för andra att upptäcka vem du är och hitta dina likheter. Varför tror ni att de bästa bloggarna känner varandra? De delar något gemensamt, och allt härstammar från deras resor som bloggare.

Skapa en sidoinkomst / affär: Okej, att bli rik från att blogga är väldigt sällsynt, men om det bara är ett sidoprojekt kan du med stor marknadsföring dra in några extra förändringar varje månad för ditt arbete oavsett från annonser, affiliate marketing, blygenerering etc., speciellt om du älskar att göra det, är det trevligt att se frukten av ditt arbete manifesteras i kontanter.

Entreprenörsäventyr: Vem vill inte kallas entreprenör? Nu bygger du Google här, naturligtvis inte, men precis som Google bygger du en plattform för information. Du håller fast vid ditt nästa med vad du har att erbjuda och riskerar att bli nedskjuten eller befordrad upp bloggstegen. Många har byggt företag från bloggar, och när du ägnar din tid, svett och mer med affärsmöjligheter och risker (vilket är definitionen av entreprenör!). Kolla in några av mina favoriter !:

  • Ramit Sethi: Jag kommer att lära dig att vara rik
  • Pat Flynn: Smart Passive Income Blog
  • Derek Halpern: Sociala utlösare
  • David Siteman Garland: The Rise to the Top (hans är mer som en Podcast, men jag räknar det)

Alla gjorde karriärer och sex siffror (plus) på grund av deras bloggs framgång. Men igen tog de vägen “heltidsblogger”, vilket är en riskabel, men givande och rolig väg.

Möjlighet att bli viral: Många drömmer om att vara kända, eller till och med få den 15-minuters berömmelse platsen. Några inlägg från okända författare hittade sig in i mainstream. Vem kan glömma den berömda “Ammande mamman”, Jamie Lynne Grumet, på omslaget till Time Magazine. (Jag ska inte lägga upp bilden … men googla den!). Hon sköt till berömmelse för sina kontroversiella inlägg, och detsamma kan hända dig.

Snabbtips: Chockvärde är det snabbaste sättet att få viralt innehåll, så ta den galna idén ur huvudet och på papper.

Man vet aldrig vilka dörrar som kan öppnas. Det kan leda direkt tillbaka till “Bygga en online-närvaro” samt marknadsföra dig själv. Alla älskar de berömda människorna.

Utveckla skriv- och tänkfärdigheter: Ju mer du skriver, desto bättre skriver du. Ju mer du tänker, desto bättre tänker du. Det är verkligen så enkelt. Att organisera dina idéer i inlägg bygger en organisationsvana i ditt sinne. Det kan hjälpa dina talfärdigheter såväl som du vet hur du håller dina tankar och idéer i rad och presenterar dem på ett sätt som andra kan förstå. Du lär dig vilka strukturer som påverkar och vilka inte.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *