Bloggämnen som förbättrar Seo

Vill du ta reda på vilka frågor dina köpare ställer online? Naturligtvis gör du det om du alls bryr dig om att bli hittad av dina ideala köpare och omvandla dem till kunder.

När vi utvecklar en innehållsstrategi för våra nya kunder är en av de första affärsbeställningarna att hitta bloggämnen som förbättrar SEO. Vi gör detta genom att bestämma nyckelord som är relevanta för deras köpare. Vi tittar på deras köpares frågor och hur våra kunders produkter eller tjänster löser sina köpares problem för att ta reda på nyckelorden som deras köpare söker efter online.

Att skapa innehåll som svarar på dina kunders frågor är en av nycklarna till att skapa inte bara en bra innehållsmarknadsstrategi utan också en gedigen SEO-strategi. Google blir alltmer sofistikerat när det gäller att bestämma sökarnas avsikt. Genom att skapa ämnen (och rubriker) som direkt tar upp dina kunders frågor och problem kan du dra nytta av Googles algoritm och sökarens trend mot längre söksträngar.

Här är en liten hemlighet som SEO- och innehållsmarknadsföringskonsulter inte vill att du ska veta … Den information du behöver om dina köpares frågor är lätt tillgänglig gratis. Allt som krävs är en liten ansträngning och att veta var man ska leta.

När du räknar ut vilka frågor dina köpare eller läsare ställer är det enkelt att skapa en SEO-vänlig blogg. Några verktyg och resurser hjälper dig att skapa blogginläggsidéer och skapa innehåll som lockar köpare.

Hitta bloggämnen som förbättrar SEO

Fråga din personal

Frågorna som dina potentiella kunder ställer gömmer sig i synen. Börja med att be din säljare och kundtjänst om deras vanliga frågor. De är den första kontaktpunkten med dina kunder och känner till deras smärtpunkter, invändningar och utlösare.

Om du har en chattfunktion på din webbplats kan du enkelt samla in data om kundfrågor genom att bryta livechatt-sessionerna. Du lär dig dina kunders frågor och frågor direkt från dem, i deras ord. Detta är en guldgruva med nyckelord och söksträngar.

Google är din vän

Google berättar exakt vad du vill veta om dina potentiella kunders sökfrågor. Använd deras verktyg för att skörda den information du behöver.

1-Google Trends – Ange ditt nyckelord för att se om det har en hög volym över tiden så att du kan skapa vintergrönt innehåll. Om du letar efter ett trendigt ämne kan du utforska aktuella trender.
2-Google-förslag – Ange dina sökord i en Google-sökning och se vad Google föreslår.
3-Google-folk frågar också – Det här avsnittet i SERP ligger under det utvalda utdraget och ger dig förslag på relaterade frågor.
4-Google-relaterade sökningar – Bläddra till botten av sökmotorns resultatsida (SERP) och upptäck relaterade innehållsidéer.
5-YouTube – Sök fungerar på samma sätt i YouTube. Kolla in den här videon för snabba och enkla sätt att använda Google och YouTube för att snabbt hitta innehållsidéer.

Nyckelordsverktyg

Det finns många verktyg online som genererar listor med ämnen som människor söker efter online. Några av våra favoriter är:

1-Google Keyword Planner – Logga in med ditt AdWords-konto så kan du söka efter nyckelord och se sökvolymstatistik och sökordsförslag.

2-Keywordtool.io – Detta verktyg listar ämnen som människor söker efter i Google och andra sökmotorer.

3-Svara allmänheten – Detta verktyg genererar en visualisering av frågor som människor ställer kring ett ämne.

4-Quora – Även om det inte skapar en lista med nyckelord, kommer ett ord eller en fras att generera en lista med frågor som Quora-användare ställer om ett ämne. Detta kan utlösa idéer för blogginlägg, särskilt om du gräver djupare genom att filtrera efter typ och välja Frågor eller ämnen. När du filtrerar efter ämnen ser du hur många gånger frågor om det ämnet har ställts. Välj ett ämne som har en hög volym så kommer du till bloggens ämnesjackpot.

Nyckelord för medelstora och långa svansar är bra för SEO

Nyckelord med medelhög och lång svans förbättrar dina klickfrekvenser och konverteringar eftersom de svarar på frågor från kunder som befinner sig i specifika steg på köparens resa. Det kan verka kontraintuitivt att vara mycket specifik med dina nyckelord och bloggämnen. Men när du fokuserar på att skriva bloggartiklar som svarar på specifika frågor kommer du att locka köpare som vill ha det du erbjuder.

I grund och botten kvalificerar du din publik. Du kan ha färre webbplatsbesökare, men de som klickar igenom till din webbplats kommer sannolikt att konvertera till köpare. Det är bättre att rikta in sig på sökare som kommer till din webbplats och konverterar än att få många besökare som studsar eftersom de inte riktigt letar efter din produkt eller tjänst.

Vill du hålla din innehållsstrategi på rätt spår? Vår mall för innehållskalender hjälper dig att hålla dig på mål och schema. Ta ditt exemplar här.
Processen att optimera din blogg för SEO behöver inte vara komplicerad. Att veta var du hittar bloggämnen som förbättrar SEO kommer dig ett steg närmare utvecklingen av en marknadsföringsstrategi för innehåll som får resultat. Med hjälp av nyckelordet och Verktyg för bloggämnesidéer som vi har föreslagit ovan tar bort gissningen från bloggen. Vi utmanar dig att använda dem nästa gång du sätter dig ner för att skapa en lista med bloggämnen för din webbplats. Låt oss sedan veta vad som fungerade bäst för dig. Vi skulle gärna höra dina resultat.

Behöver du riktlinjer för att optimera din blogg för sökmotorer? Vi har en gratis checklista som beskriver sökordets utvecklingsprocess och tar den ett steg längre genom att ge dig de exakta stegen för att optimera varje bloggartikel för SEO. Klicka på bilden nedan för att få en kopia av Blogg SEO-checklistan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *