Bästa bloggplattformar (Skapa blogg)

Det finns många bloggplattformar tillgängliga idag för att skapa en blogg, genom vilken du kan skapa en snygg och snygg blogg på några minuter. Vi berättar inte om alla bloggplattformar här utan ger information om några populära bloggverktyg. Med hjälp av vilken du också enkelt kan skapa en blogg.

1-Blogger
2-WordPress
3-Wix
4-Meduim
5-Tumblr
6-Squarespace
7-Weebly
8-Ghost
9-LiveJournal
10-Typepad
11-Quora

Blogger.com

Blogger är ett gratis bloggverktyg från Google, med hjälp av vilket du kan starta din blogg genom att investera 0 rupier. Genom detta verktyg behöver du bara spendera pengar för domännamnet (endast om du använder en anpassad domän). Spendera inte en enda rupie för resten av webbhotellet, SSL etc. Med detta kan du enkelt få bloggerbloggen övervakad av Adsense. Men vid anpassning måste du justera lite.

WordPress

WordPress är också ett gratis bloggverktyg för bloggare, genom vilket du kan skapa en blogg med full kontroll på några minuter. Ja ja Genom denna plattform kan du skapa en blogg som fungerar 100 procent enligt dig. Från personliga bloggar till företag använder också detta verktyg för att starta sin företagswebbplats.

WordPress är idag motorn på en tredjedel av webbplatserna. Genom detta kan du också få gratis teman med full anpassningsfunktion. Och för att lägga till ytterligare funktioner kan plugins användas.

För att skapa en blogg på den här plattformen måste du dock spendera pengar på värdutgifter med domännamn, SSL-certifikat, teman och plugins (om det finns en padversion) etc.

Det finns två versioner av WordPress. En är WordPress.org och den andra är WordPress.com. Vi har pratat om det tidigare här, dvs WordPress.org. Det är helt gratis men den andra är premiumversionen som du måste betala en avgift för.

Wix

Om du är kunnig om teknik och vill skapa en bra designblogg kan Wix (wix.com) hjälpa dig. Med hjälp av Vixs webbplatsbyggare kan du designa en personlig blogg, företagswebbplats, e-handelsplattform etc. utan kodning. Men problemet med det här verktyget är bara pengar, du kan installera en anpassad domän. Men för detta måste du betala en viss avgift varje månad. Först då kan du tillämpa Google Analytics-kod, ta bort Wix Brading-logotyper.

Medium

Om du bara vill sprida dina idéer till folket, så är Medium (medium.com) det perfekta valet för dig. Eftersom du inte behöver ställa in något. Du kan börja blogga genom att bara skapa ett mediumkonto.

Tumblr

Tumblr är också en annan populär blogg-, mikrobloggtjänst- och sociala medieplattform. Genom vilken du kan skapa din egen blogg. Men du får inte fullständig kontroll över det.

Squarespace

Squarespace är också ett annat webbplatsbyggnadsverktyg genom vilket du kan skapa en blogg utan kodning och kan anpassa tillgängliga teman och dekorera dem därefter. Du kan också starta en e-handelsbutik på den här plattformen.

Weebly

Weebly.com är också ett verktyg för webbplatsbyggare som liknar Vix, med hjälp av vilket du kan skapa din egen gratis blogg (weebly Suddomain). Men för att lägga till domännamnet måste du köpa en premiumplan. Först då kan du lägga till anpassad domän.

Ghost

Om du har extra pengar och har råd med den extra budgeten för premiumtjänster är Ghost något för dig. Annars stannar du på WordPress och använder det eftersom det också är en tjänst som WordPress. Vilket du kan installera på din server och skapa en webbplats.

men. Problemet är att det bara fungerar på VPN-hosting. Att installera den under det är som att känna en stick i foten.

Livejournal

Live Journal är en blandning av en bloggplattform och social media-plattform. Genom vilken du kan skapa en blogg med vanliga funktioner och ansluta till andra som du, skicka privata meddelanden till dem, skapa din egen gemenskap. Om du vill ladda upp bilder eller lägga till ytterligare funktioner är du redo att tömma fickorna.

Typepad

TypePad är också en egen värdversion av WordPress och en ren bloggplattform mot Ghost. Genom vilken du kan starta din egen blogg. Men för detta måste du betala från början eftersom det inte distribuerar räddning innebär att det inte finns någon gratis plan.

Quora-blogg

Du läser rätt Du kan också skapa en blogg på Quora.com. Förresten, Quora är en fråga och svar webbplats. Men din egen blogg kan också göras på Kora. Vilken blogname.quora.com kommer att se ut så här. Och de flesta gratis bloggplattformar erbjuder endast underdomäner i gratisplanen.

Sociala medieplattformar

Du kan också blogga på sociala medieplattformar. Tweeter är det kända namnet för mikrobloggtjänst. Dina tankar kan också uttryckas för människor via Facebook, LinkedIn etc. Och det speciella med dessa plattformar är att du inte behöver spendera en enda rupie. Du kan dock inte få övervakat innehåll från sociala medier och dess kontroll ligger inte heller i dina händer. Så börja blogga här bara för att få kontakt med människor. Annars är det bättre att inte slösa bort tid.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *