Att bygga rikedom genom flera inkomstströmmar

Den här artikeln är en steg-för-steg-guide för att starta en webbplats. Den här guiden fungerar oavsett om du startar en hobbywebbplats, en online-verksamhet eller helt enkelt skapar en personlig webbplats med ditt namn som domän. Ja, du bör köpa ditt namn.com oavsett om du vill starta en webbplats med det eller inte – så att ingen annan tar det. Med detta sagt uppmuntrar jag alltid människor att ta kontroll över sin ekonomiska framtid och starta en online-verksamhet, gör också att du behöver en webbplats.

 

Vad är annorlunda med den här guiden?

Människor som aldrig har ägt en webbplats är ofta överväldigade av hur man startar. De Google “Hur man startar en webbplats” och får massor av förenklad information. Varför?

Dessa Googles sökresultat tas alla av de bästa marknadsförare och SEO istället för att ha den bästa informationen. Folk vill också se enkla resultat och inte den tekniska sidan av att starta en webbplats. De flesta kommer att trycka på bakåtknappen och välja en annan artikel. när den presenteras med teknisk information.

Jag hade massor av problem med att hitta den bästa domänregistratorn och vara värd och lära mig hur jag ställer in min webbplats. Det är därför jag skapade den här handledningen. Jag rekommenderar de bästa resurserna jag har kunnat hitta. Några av länkarna är anslutna länkar, så jag tjänar en liten provision för varje köp.

Den här artikeln kommer att vara stor. Det kommer att förklara allt du behöver veta för att starta en webbplats. Ärligt talat är processen inte super komplicerad. Det viktigaste är att använda rätt domänregistrator och värdleverantör. Den här artikeln förklarar den tekniska sidan steg för steg.

Vad du kommer att behöva:

Domän- och domänregistrator (Namecheap)
Hosting (Siteground)
WordPress värdkonto och tema
WordPress-plugins
Domänens e-post

 

Förutsatt att du inte är en erfaren webbutvecklare eller nätverksingenjör, här är grunderna för hur internet fungerar:

Du skriver in url (domän) på din favoritwebbplats, www.incometowealth.com
Din webbläsare går sedan till DNS-servrarna (Domain Name System) där domänen är registrerad
Namnservrarna säger vilken IP-adress (Internet Protocol) du vill komma åt
Din webbläsare går till denna IP-adress och data skickas från servern till dig
Den specifika sidan du begärde visas

 

Nedan följer de fullständiga stegen för att starta en webbplats

 

Välja en domän

När du väljer en domän, se till att den är rätt för din webbplats från början. Det värsta som kan hända är att arbeta med att odla en webbplats och sedan inse att din domän inte passade eller var för smal för ditt företag.

Vanliga riktlinjer:

1-Inga siffror eller bindestreck. Bästa praxis är att inte använda siffror eller bindestreck i ett domännamn. De gör det svårare att komma ihåg och svårare för en användare att skriva in sin webbläsare. Det andra problemet är att dessa domäner också liknar en domän som redan har tagits.

2-Välj en varumärkesdomän. En varumärkesdomän är en domän som du kan förvandla till ett verkligt företag och varumärke. Tänk på skillnaden mellan att starta en domän som heter calvinklein.com vs. starta deluxmenswear.com. Calvin Klein är ett varumärke, delux herrkläder är inte ett varumärke och kan inte förvandlas till ett.

3-Håll dig till .com-förlängningen. Människor väljer alternativa tillägg eftersom .com-versionen redan har tagits. Om .com-versionen av en domän du vill ta är det bara att välja en annan.

 

 

 

Domän:

För att köpa ett domännamn måste du använda en registrator. En registrar är ett företag som har licens att registrera och sälja domäner.

Använd inte GoDaddy! Jag vet att de är ett av de första sökresultaten på Google och är välkända, men de är väldigt dåliga och har haft en rad kontroverser genom åren.

Det finns massor av domänregistratorer på internet – enligt min mening (och många andra är överens) är det bästa NameCheap. De har ett mycket enkelt gränssnitt, på deras hemsida söker du efter den domän du vill ha. Lägg till den här domänen i din kundvagn och köp den sedan.

NameCheap har konkurrenskraftiga priser och två viktiga funktioner som visas i bilden nedan.

Gratis WhoisGuard
Förnyelse av domän automatiskt

 

WhoIs är en gratis online-databas där vem som helst kan få tillgång till information om en webbplats och dess ägare, oavsett om det är en individ eller ett företag. Denna information lagras i aktuella och historiska WhoIs-poster – ditt namn, adress, telefonnummer, e-postadress och fysiska adress.

WhoIsGuard skyddar denna information – och Namecheap tillhandahåller denna tjänst gratis. Domänförnyelse säkerställer att din domän inte upphör att gälla i slutet av året. Detta kommer att spara en värld av smärta och det är också gratis. Jag rekommenderar starkt att du håller WhoIsGuard och Domain Auto-Renew aktiverade under den tid du har en domän.

 

Värd:

Webbhotell är en webbhotellstjänst som gör din webbplats tillgänglig på Internet. Webbhotell tillhandahåller plats på en server de äger eller hyr ut för privatpersoner och företag. Det finns tusentals webbhotell – det är oerhört viktigt att du väljer ett ansedd företag, det mest rekommenderade för nybörjare är Siteground.

Välj ett ANSVARIGT företag inte bara ett stort företag!

There är en massiv grupp av företag med över sextio olika webbhotell som heter EIG (Endurance International Group). Dessa inkluderar stora och allmänt (tyvärr) rekommenderade företag som HostGator, HostMonster och BlueHost. I webbutvecklingssamhället är EIG allmänt känt för att ha många tekniska problem.

Den webbhotell jag rekommenderar är Siteground. De har utmärkt kundservice, ett mycket enkelt installationsgränssnitt och ett gratis SSL-certifikat (extra säkerhet) bland andra fantastiska funktioner.

med olika typer av värdar och Siteground kan du uppgradera senare om du behöver mer serverutrymme. Enkelt uttryckt behöver du detta om du bygger en stor webbplats eller om du har massor av trafik.

Siteground har utmärkt kundservice, om du behöver hjälp med att ställa in din webbplats eller har allmänna frågor kommer de alltid att vara där för att hjälpa dig.

Startplanen är den bästa till att börja med. Välj “Kom igång” och du kommer att omdirigeras till en sida för att ange den domän du köpte från NameCheap. Sedan är nästa sida där du anger din personliga och betalningsinformation.

Nu när du har din domän och värd måste du ansluta dem så att din webbplats fungerar ordentligt.

 

Ansluta din domän och värd

Nu måste du ansluta ditt webbhotell till din domän. Detta är den punkt där många nybörjare blir förvirrade och spenderar timmar på att räkna ut vad de ska göra. Om du följer den här guiden steg för steg borde du inte ha några problem.

 

Siteground Steps

1-Logga in på ditt Siteground-konto och klicka på fliken ”Hantera konto”.
2-Klicka på fliken “Information & inställningar”
3-Det andra alternativet läser “Konto-DNS” och innehåller informationen om dina två namnservrar, de ska se ut så här: ns1.siteground ###. Com & ns2.siteground ###. Com

 

Namecheap steg

1-Logga in på ditt Namecheap-konto och klicka på “Domänlista”
2-Till höger om din domän klickar du på rutan som säger “Hantera”
3-Det fjärde avsnittet kommer att säga “NameServers”
4-Ange din information

I rullgardinsmenyn väljer du “Anpassad DNS”
På de två prickade linjerna nedan kopierar och förbi BÅDA dina namnservrar

Nu måste du vänta tills namnservrarna uppdateras. Det kan ta upp till 48 timmar, men tar vanligtvis bara några timmar.

 

Content Management System – WordPress

Nu kommer du att vilja installera ett innehållshanteringssystem (CMS). Detta är vad som gör att du kan skapa, lägga till, ändra och ta bort innehåll på din webbplats. Jag rekommenderar att du använder WordPress, detta är det mest använda CMS på internet och det driver 28% av webbplatserna på internet. För ett litet företag eller en personlig webbplats är det det bästa och enklaste sättet att skapa en webbplats.

Med Siteground finns det ett mycket enkelt sätt att installera WordPress.

Välj den orange knappen som säger “Gå till cPanel” under “MyAccounts”. Klicka sedan på WordPress-ikonen under avsnittet AutoInstallers.

 

Det här är en autoinstallerare, men du måste fortfarande göra några val. Detta inkluderar saker som din URL-struktur, webbplatsens namn, webbplatsbeskrivning, användarnamn och lösenord. Fyll i det och då måste du skaffa ett tema för din sida.

 

Köp ett WordPress-tema

Jag rekommenderar starkt att du köper ett premiumtema för din webbplats. Det finns gratis teman för WordPress men dessa ser aldrig lika bra ut som premiumteman. Jag rekommenderar alltid nybörjare ett Studiopress-tema, det finns massor av teman att välja mellan på deras webbplats.

 

Skapa ett e-postmeddelande för din webbplats

Du vill skapa ett e-postmeddelande som är kopplat till den domän du skapar. Detta kan enkelt göras med cPanel också. Klicka på alternativet “E-postkonton” under rubriken “Mail”. Detta tar dig till ett mycket enkelt gränssnitt för att skapa ett e-postkonto. Du kan sedan ansluta den till din primära e-postadress så att du kan skicka och ta emot e-post från EN inkorg. Väldigt passande. Google ”Anslut domän-e-post till MyEmailProvider” och inkludera din e-posttjänst i stället för MyEmailProvider.

 

WordPress-plugins

WordPress-plugins kan göra det enkelt att ändra och lägga till funktioner på din webbplats. Det enda problemet är att när du lägger till fler plugins skapar det en hel del “uppblåsthet” på din webbplats vilket saktar ner webbplatsens laddningstid.

 

SG Optimizer:

Detta gör att du enkelt kan använda HTTPS på din WordPress-webbplats. I SG Optimizer finns det ett alternativ att tvinga HTTPS, detta skapar en säker anslutning mellan din värdserver och någon som har åtkomst till din webbplats. Det gör också allt innehåll på din webbplats säkert. Förklaringen till detta är väldigt teknisk, men kom ihåg att detta plugin gör din webbplats säkrare!

 

Akismet Anti-spam

Detta är det bästa sättet att skydda din webbplats från skräppost. Bots spenderar så mycket tid på att genomsöka internet och skicka skräppost på bloggar. Det beror på att människor inte skyddar sina webbplatser. Se till att du är skyddad från skräppost.

 

Updraft Plus

Detta plugin låter dig säkerhetskopiera din webbplats till Amazon S3, Dropbox, Google Drive och e-post. Du kan ställa in ett automatiskt schema för säkerhetskopior. Detta är increväldigt viktigt, om din webbplats går sönder vill du inte förlora allt hårt arbete. Säkerhetskopiera din webbplats.

 

Yoast WordPress SEO

Detta plugin gör det lättare för din webbplats att bli tillgänglig för sökmotorer. Du vill alltid att din webbplats ska vara så sökmotorvänlig som möjligt. Detta plugin hjälper massor och hjälper till att förhindra att du tärnar dig i kaninhålet för SEO (sökmotoroptimering).

 

Lycka till!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *