Försäkring kontra investering: Vilken ska du prioritera i livet?

Försäkring kontra investering: Vilken ska du prioritera i livet?

Här är en stor fråga: Vilken ska du prioritera i livet: Försäkring eller investering? Jag träffar några av mina vänner som antingen lutar till dem båda. Några av dem är så ivriga efter alla typer av finansiella investeringar som kan ge honom god belöning och säkerhet på lång sikt. Exempel på dessa investeringar är aktier, guld osv. medan några av mina kontakter är så bekymrade över att ha en försäkring i livet. De frågade mig om vad som skulle kunna vara den bästa livförsäkringen, sjukförsäkring etc. Vissa människor hävdar att försäkring är en investering. Ja i vissa fall som till exempel en livförsäkring. Men ansåg försäkring verkligen en bra investering för alla? Tekniskt betyder investering:

1.) Att lägga pengar i en tillgång och sedan ta ut belöningen senare. Ett bra exempel är när du köper en viss fastighet för ett visst belopp; när prisökningen på lång sikt, om du säljer den; du kan skörda vinster eller belöningar. Kom ihåg att du har kontroll när du ska avveckla eller sälja dina investeringar.

2.) Att lägga pengar i en tillgång medan du tar pengar i periodiska intervaller, som månadsvis, etc. Ett bra exempel är aktier. Om du investerar lite pengar i aktier kan företagen betala utdelningar varje månad, kvartalsvis, det beror på det. Ett annat fall är att placera pengar i obligationer; du kan ta ut vissa vinster till exempel kvartalsvis. Det finns många typer av investeringar som faller inom denna kategori.

3.) Investeringar är en biprodukt av klok penninghantering där du har kontroll över dess kostnader, avgifter och skatter. Å andra sidan betyder försäkring:

1.) Att lägga pengar på i hopp om att när det finns en nödsituation kommer du aldrig att få slut på kontanter eller dina anhöriga. Ett bra exempel är att om någon är på sjukhus betalar du bara lite och försäkringen betalar hela beloppet.

2.) Att sätta pengar i hopp om framtida säkerhet för att ersätta en ekonomisk förlust. I vissa länder finns det statliga försäkringar där du kommer att bidra med månatliga betalningar och sedan kommer tiden att du går i pension och sedan betalar de dig varje månad.

3.) Försäkring kräver högre avgifter och kostnader för att komma igång och arbeta så långt att du verkligen kan ifrågasätta fördelarna. När man tittar mellan de två definitionerna är de lika, men definitivt mycket annorlunda:

1.) Om du bidrar i försäkringsbyråer, som till exempel i vissa länder där anställda måste vara medlem i någon form av försäkring, kommer de att betala avgifter eller premier. Om de vill ta ut hela sina bidrag (det är deras pengar ändå) så att de kan använda dem av någon anledning – det är inte möjligt. I en “investering” kan du alltid ta tillbaka dina ursprungliga kontanter. Även om någon investering medför någon form av risk, har du större chanser att ta tillbaka dina ursprungliga pengar i en “investering” än i “försäkring”. Om du lägger dina pengar i aktier kan du alltid ta ut, samma med högavkastande insättningar eller någon annan form av inkomstgenererande tillgångar.

2.) Investeringar är en bättre form av försäkring eftersom du alltid kommer att njuta av fördelarna utan att ens skada dig själv, eller vänta på att bli gammal / gå i pension för att få förmåner. En bra illustration är att om du har en medicinsk försäkring kommer du aldrig att använda den om du aldrig kommer att vara sjuk eller i ett allvarligt medicinskt tillstånd. Vem är tillräckligt dum för att bli sjuk bara för att utnyttja sjukförsäkringsförmånerna?

3.) Investeringar kräver “bättre penninghantering” än att förlita sig på försäkring. De flesta är rädda för att betala en stor summa pengar i samband med en olycka, förluster, bränder, faror etc. Det är därför de säljs till en idé att ha en försäkring är mycket nödvändigt. Sanningen är att olyckor händer. Den bästa försäkringen du kan ha i ditt liv är att skydda din bästa investering. Att skydda betyder inte nödvändigtvis att köpa försäkring, utan:

a.) Korrekt förvaltning av pengar och kapital, för att säkerställa att tillgången ständigt kommer att öka sitt värde på lång sikt oberoende av dess ägare.

b.) Tilldela en procent av pengarna som genereras för olyckor (genom att återinvestera dessa pengar i andra investeringar men inte lägga pengarna i försäkring).

c.) Tänk två gånger i alla beslut i livet. Du kan drastiskt minimera olyckor. Om du är för bekymrad över hälsan, ta drastiska steg för att minska tungt alkoholintag, cigarettmissbruk etc. Träna ofta för att få dessa fetter och kolesterol brända. Detta är bättre än någon medicinsk försäkring utan kostnad för dig. Om du har en investeringsportfölj är det smart att återinvestera 10% av hela din kontant som ”försäkring” för vad som helst. Spendera aldrig det, bara spendera det när det finns nödsituationer.

4.) Kontantvärdet på en hel livsförsäkring växer med en mycket liten avkastning på cirka 2% till 4%. I andra former av stora investeringar kan du alltid ha högre avkastning, högre avkastning på samma drivande kapital. Äntligen ett bra citat som jag har läst NyTimes.com angående insurance: “… Vid något tillfälle är det ett rimligt mål att vara vid den punkt där du är tillräckligt säker ekonomiskt för att du inte längre behöver livförsäkring.” Det är min poäng; det enda som kan säkra dig ekonomiskt är genom kloka och välplanerade investeringar. Det är det bästa skyddet mot ekonomisk förlust.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *