15 av de bästa ädla metallerna (guld, silver, platina, palladium) investeringsböcker

Investeringar i ädla metaller är ett utmärkt sätt att diversifiera din portfölj, samt skydda mot systemrisk. Handel med ädelmetaller och gruvlager kan vara ett bra sätt att tjäna (eller förlora) pengar. Personligen tror jag att ädelmetaller, åtminstone guld, borde ha åtminstone en liten plats i allas portfölj. De 16 böckerna som listas nedan kommer att lära dig hur man investerar i ädelmetaller och gruvlager, samt om ädelmetallernas historia i det monetära systemet.

1) ABC: s guldinvestering: Hur man skyddar och bygger din rikedom med guld av Michael J. Kosares

ABC: s guldinvestering riktar sig, som titeln antyder, till nybörjare av ädla metaller. Boken lär ut om privat guldägande, guldets roll i portföljer som en skydd mot både inflation och deflation, guldhistorien sedan 1971, samt principerna att använda när man väljer ett guldföretag.

2) Get the Skinny on Silver Investing av David Morgan

Get the Skinny on Silver Investing är en relativt kort bok (120 sidor) som ger en introduktion till att investera i silver. David Morgan är en privatekonom, en värdradiovärd på internet, en semi-frekvent spaltist i finanspublikationer, samt en silverguldhandlare. Vissa människor trodde att boken läser för mycket som en annons, men den har fortfarande bra information.

3) Den väsentliga guiden för att investera i ädla metaller: Hur man börjar, bygger och underhåller en ordentligt diversifierad portfölj av David L. Ganz

Den väsentliga guiden för att investera i ädla metaller är exakt som det föreskrivs att vara, en introduktion till ädelmetalluniverset som inkluderar guld och silver samt platina och palladium. En fantastisk bok för någon som är intresserad av att förstå ädla metaller utöver bara guld och silver.

4) Hur man investerar i guld och silver: En komplett guide med fokus på gruvlager av Don Durrett

Hur man investerar i guld och silver: En komplett guide med fokus på gruvlager är en av de bästa böckerna på denna lista och täcker både investeringen i guld- och silverguld samt gruvaktier. Don Durrett dyker djupt in i värderingen av guldgruvbestånden och hur man utvärderar kassaflödet, skillnaderna i resurser och reserver, skuldkvoter och företagets kapitalstruktur.

5) Fallet för guld av Ron Paul

Fallet för guld är en analys av guld som en monetär bas (valuta) i banksystemet. Denna bok är en omtryck av rapporten från USA: s guldkommission 1971, där Texas kongressledamot och libertarian Ron Paul skyllde överdrifterna i det monetära systemet (inflation) och banksystemet på Federal Reserve och deras penningtryck. En intressant bok som skiljer sig mycket från det vanliga konsensuset.

6) Det nya fallet för guld av James Rickards

The New Case for Gold är den mest övertygande samtida boken som argumenterar för en återgång till en valuta som stöds av guld, liksom vikten av guld för att bevara rikedom. James Rickards skär igenom många myter om guld, samt presenterar sammanhängande, ögonöppnande argument till förmån för den gula metallen.

7) Guldproduktion från början till slut: Vad guldföretag gör för att få den blanka metallen i våra händer av Mariusz Skonieczny

Guldproduktion från början till slut är en viktig bok för alla som investerar en stor del av sin nettovärde i guld eller investerar i gruvaktier. Mariusz Skonieczny lyckas täcka ett brett spektrum av ämnen som sträcker sig från olika typer av guldfyndigheter, gruvmetoder, bearbetning av guld, samt guldrenhetsstandarder och guldbyten, och gör allt detta på 108 sidor.

8) Platinum & Palladium Buyer’s Guide av Margaret Olsen

Platinum & Palladium Buyer’s Guide är en rekommenderad bok om platina och palladium. Den här boken är organiserad i tre primära sektioner, den första är grundläggande utbildning om metallerna och var man kan köpa dem, den andra delen ger ett brett utbud av information om gamla och nya mynt samt staplar, och den tredje sektionen är full av referens material inklusive historiska priser, en ordlista och annan referensinformation.

9) Palladium-investering: Din steg-för-steg-guide till Palladium-investering av Rafael Kennedy

Som du kan gissa är Palladium Investment: Din steg-för-steg-guide till Palladium Investment en introduktion till palladium, dess tillgänglighet och hur man investerar i det (både fysiskt och icke-fysiskt). Denna bok är mycket tillgänglig för nybörjare och mer erfarna ädelmetallinvesterare.

10) Guld: The Once and Future Money av Nathan Lewis

Guld: En gång och framtida pengar är inte en bok om att investera i guld per säger, men det ger information som guldinvesterare kommer att hitta värdefulla. Det är en historia av guld som en monetär metall, och förklarar värdet av att använda pengar som stöds av guld, och som titeln antyder gör det möjligt att återvända till guldstandarden.

11) Guldens kraft: historien om en besatthet av Peter L. Bernstein

Kraften i guld: Historien om en Obsession är en bok som bör väcka guldtjurar och guldfelar. Den här boken tjänar inte pengar, men det är en historia av guld skriven av en av de bästa finanshistorikerna och författarna under det senaste århundradet, Peter L Bernstein.

12) The Golden Constant: The English and American Experience 1560-2007 av Roy W. Jastram

The Gold Constant är en av de mest unika böckerna om guld som ger värde till både studenten i guldhistoria och investeraren. Den här boken undersöker hur köpkraften i guld har gått sedan 1560 i England och sedan 1800 i USA. De historiska uppgifterna i den här boken inkluderar historisk guldstatistik (uppenbarligen), historiska konsumentpriser och grossistpriser, samt en beräkning av det verkliga priset på guld.

13) Investera i resurser: Hur du kan dra nytta av den stora potentialen och undvika riskerna vid Adrian Day

Att investera i resurser är en översikt över investeringar i både ädelmetaller och den bredare råvaruvärlden. Satsningen för naturresursinvesteringar är unik – den är extremt cyklisk, med höga kapitalkrav och många fusioner och förvärv. Rekommenderas starkt för läsare utan en stark förståelse för investeringar i råvaror.

14) Junior Mining Investor: 14 Natural Resource Experts visar dig hur du investerar lönsamt i framväxande guld-, silver-, platina-, basmetaller- och uranbrytnings- och prospekteringslager av Kevin Corcoran

Junior Mining Investor är en utforskning av en värld av investeringar i yngre gruvlager, inklusive uran, ädla metaller och oädla metaller. Att investera i gruvaktier (särskilt gruvaktier) är ofta en högre risk, högre belöningsversion av att investera i ädla metaller själva. Tänk på riskerna innan du investerar i yngre gruvaktier.

15) Handbok om gruvvärdering: gruv- och energivärdering för investerare och förvaltning av Dr Victor Rudenno

Mining Valuation Handbook är en komplett lärobok riktad till finansanalytiker och investerare i gruvindustrin. På 624 sidor får den här boken ett slag men är ett bra köp om du planerar att göra några betydande investeringar i gruvföretag av ädelmetaller.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *