Hur ökar arbetstagarnas effektivitet?

Ett brett utbud av element kan lägga till varför dina representanter känner sig ineffektiva på jobbet. Det kan ha att göra med deras hemliv, kontorsklimat, enastående uppgift eller till och med deras medarbetare.

Rapporter visar att ensamma 7% av arbetarna vill vara fördelaktiga under normal arbetstid.

Det är ett otroligt lågt antal och du kanske ser låg arbetskompetens i din arbetsmiljö. Men du är helt enkelt redo att kontrollera vad som händer i avdelningarna på ditt kontor.

Lyckligtvis för dig har vi några extraordinära tips och bedrägerier som hjälper till att förbättra arbetsmiljöeffektiviteten.

Fortsätt läsa igenom vår manual för sex grundläggande tekniker som du kan använda för att förbättra representativ kompetens.

Sätt mål och ge instruktioner

Den primära metoden för att säkerställa att din representativa lönsamhet är hög början när de rekryteras. Att ha en elegant sammansatt och detaljerad uppsättning arbetsuppgifter kan hjälpa dina representanter att veta exakt vad de behöver slutföra på en daglig premiss.

De kommer att förstå vad alla sina uppgifter är utan krav på riktning varje dag. Dessa anvisningar hjälper dig att ställa in hur de behöver hjälpa dem att hantera sitt ansvar till den mest fantastiska aspekten av deras kapacitet.

Som handledare är det dock också din skyldighet att plocka ner med varje representant och hjälpa dem att ställa upp arbetsmål. Att ge dina representanter inriktning är en anständig metod för att hjälpa till med arbetsmiljöns lönsamhet eftersom de förstår vad dina antaganden är.

Ge rätt utrustning

Något som kan skada ditt företags lönsamhet är redskap som inte fungerar effektivt. Att ha måttlig eller föråldrad innovation kan orsaka press och missnöje för dina arbetare. Detta är anledningen till att du bör se till att alla enheter som dina anställda använder är i utmärkt skick.

Förmodligen de mest idealiska metoderna för att se om det redskap som dina representanter använder fungerar korrekt är att fråga dem. Dina anställda kommer att veta på ett sätt som är bättre än någon annan person om ett program du använder hjälper företagets effektivitet eller inte.

Dina representanter kan till och med ha möjlighet att ordinera en överlägsen apparat eller ett program att använda!

Du bör också se till att skrivare, faxapparater och datorer passar som en fiol också. Långsamma datorer kan skada lönsamheten på ditt kontor.

Titta på anslutningen nedan för att upptäcka hur man påskyndar en måttlig Mac-dator. https://setapp.com/how-to/how-to-accelerera en måttlig macintosh

Försök att inte vara en Micromanager

Så mycket du behöver för att hjälpa till med arbetsmiljökunskaper kan mikromanagement utföra affärs lönsamhet. Arbetstagare som känner att de blir mikrostyrda kommer att tro att du inte litar på dem att hantera sitt ansvar.

Utan förtroende för dina arbetare, hur skulle du förvänta dig att de skulle ta hand om affärer?

I stället för att hantera mikrofon, var den typ av regissör som definierar tydliga mål och antaganden. När du ställer in reglerna, flytta tillbaka från satsningen och låt dina representanter arbeta.

Du vill se till att du i allmänhet är runt för att hjälpa vid behov, men gå inte in förrän du blir frågad. Arbetare kommer att känna sig mer fantastiska att komma till dig för att få hjälp om du är transparent med dem. Håll ut det och låt dem slutföra sina positioner.

Öva bättre kommunikation

Kommer dina representanter till dig när de har en fråga eller behöver någon adress? Om vi ​​antar att detta är fallet är det vid den tidpunkten en indikation på god tvåvägs korrespondens.

På off chansen att inte, då har bättre korrespondens med dina representanter är något som du behöver försvinna. Förmodligen det mest idealiska tillvägagångssättet för att göra detta är att få dina arbetare öppna för att kontakta dig med eventuella frågor eller funderingar.

Du kan börja med att ha möten med varje arbetare för att prata om deras arbetsmiljöns lönsamhet. Var noga med att ta itu med de negativa och positiva delarna av deras effektivitet.

Detta är en anständig metod för att börja diskutera de mål som du behöver se fullständiga runt arbetsplatsen med varje representant.

Försök att låta dem avslöja eventuella problem som de stöter på vid mötet. Var noga med att ta itu med problemen eftersom detta visar att du lyssnar vilket är en anständig typ av korrespondens.

Låt dina anställda arbeta hemifrån

Att åka till arbetsplatsen är en anständig metod för att förena alla på nära håll och personligt. Men om du inte har en benägenhet att din grupp är bristfällig med avseende på representativ lönsamhet, kan du då erbjuda en dag att arbeta avlägset en gång i veckan.

Långt ifrån arbete kan hjälpa företagens produktivitet separat. Långt ifrån arbete innebär att representanter kan slutföra mer på mindre tid!

Här och där kan störningarna på arbetsplatsen börja öka. Representanter som ställer snabba förfrågningar till varandra kanske inte verkar vara seriös, men förr eller senare kan de börja bli galen.

Vid den tidpunkten när du låter dina representanter distansera, vid den tiden investerar de mindre energi och förbereder sig och kör till jobbet. De kan nollställa ytterligare när de börjar sin dag utan att surra omkring.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *