Sluta göra dessa 5 stora misstag för att skapa bättre innehåll

För alla innehållsförfattare kan det vara frustrerande att se ditt innehåll avvisas, om och om igen, eller ännu värre – inte uppfyller sitt syfte. Det är möjligt att du gör misstag när du skriver ditt innehåll som orsakar resultatet.

Ditt primära mål när du skapar innehåll är att locka fler läsare, vilket bör sänka studsfrekvensen eftersom läsare som tycker att innehållet är intressant kommer att läsa det. Vi gör alla misstag, men det borde inte avskräcka dig från att nå dina mål.

Om du vill göra ett vanligt skrivande till ett mästerverk, sluta göra dessa vanliga misstag:

1. Vet inte vem du skriver för

Det finns en tydlig åtskillnad mellan en plantskola för småbarn och en bok som diskuterar kvantfysik avsedd för studenter. Båda dessa är skrivna med tanke på lämpliga läsare.

Enligt Neil Patel, “Stor skrift är att ansluta till läsare på ett meningsfullt sätt.” Därför kan du inte skapa bra innehåll om du inte vet vem din målgrupp är. Innan du vet exakt hur din målgrupp tänker kan du inte skapa ett engagerande inlägg eller fängslande artikel.
Innan du börjar skriva ditt innehåll, gör ordentlig forskning om din målgrupp. Se till att du vet vad smärtpunkter eller problem är och vad de letar efter. På så sätt blir ditt skrivande mer fokuserat och mer användbart för läsarna.

2. Använda otilltalande Headlines

Om du vill att ditt innehåll ska vara tillgängligt för din målgrupp måste du skapa spännande rubriker som väcker uppmärksamhet.
Copyblogger fann att åtta av tio personer i genomsnitt läser rubriken och lämnar sidan direkt. Genom att använda en ointressant titel minskar du synligheten för ditt innehåll. För att förstå rubriklandskapet, ta en titt på följande siffror:

  • 2 miljoner blogginlägg skapas dagligen
  • 864 tusen timmar video görs dagligen
  • 294 miljarder e-postmeddelanden skrivs varje dag

Bland allt innehåll som finns tillgängligt online, varför skulle en läsare klicka på ditt? I denna snabba värld har ingen en minut att spara, och du måste fånga din läsares uppmärksamhet på några sekunder.

3. Publicera innehåll utan korrekturläsning eller redigering

Fråga någon om han / hon skulle betala ett företag för icke-redigerade artiklar. Svaret blir nej. Att göra grammatiska misstag är vanligt, men att publicera samma kopia online är den typ av fel som du aldrig ska göra. Grammatiska fel kan förstöra ditt innehåll eller till och med din marknadsföringsstrategi.

  • En studie visade att 59% av människorna skulle hålla sig borta från att använda produkten eller tjänsten från ett företag vars innehåll innehåller stavning eller andra grammatiska misstag
  • Forskning utförd av Clemson University har visat att en bättre kvalitetstext ökar chansen att betrakta författaren som en trovärdig
  • Enligt Charles Duncombe, en online-entreprenör, kan onlineförsäljningen minskas med 50% på grund av ett stavfel

Det är ganska tydligt hur dåligt grammatiska misstag kan påverka ditt innehåll och minska chansen att nå dina marknadsföringsmål.
Så läs och läs om din artikel flera gånger innan du publicerar den online.

4. Utför inte detaljerad forskning

Det primära målet för ditt innehåll är att ge dina läsare värde. Enligt Sam Barros, en uppsatsförfattare från ett ansedd akademiskt skrivföretag, “Prioriteringen bör ges till att bedriva forskningen, baserad på vilken papperskvaliteten bestäms.”
Även om du skapar välskrivet innehåll kan läsarna fortfarande se bristen på information i det om ingen forskning har gjorts.

Varför är forskning viktigt?

  • Det ger ditt innehåll trovärdighet
  • Det kan hjälpa dig att inkludera statistiska bevis som övertalar läsarna att tro ditt argument
  • Det hjälper dig att identifiera ditt mål, att hitta det bästa sättet att uppnå det

Du kanske är expert på ett ämne, men du måste utföra ordentlig forskning. Omfattande forskning gör en hel del skillnad mellan en dålig och en bra artikel. Dina läsare är mer benägna att bli imponerade om de hittar detaljerad information, data och bevis som gör det möjligt för dem att fatta ett välgrundat beslut.

5. Inte skriva för mediet

Kommer du att skriva 1000 ord för ett Facebook-inlägg? Självklart inte.
Du bör alltid förstå vilken skrivstil som är lämplig för vilket medium. Du måste göra nödvändiga ändringar för att passa mediet där det kommer att publiceras.

Innehållstyper kan skilja sig, det finns bloggar, artiklar, sociala medier, videor, infografik och så vidare. Några av dessa är mer effektiva än andra, beroende på din målgrupp och dina mål. Du kan få en uppfattning om de olika typerna av material från denna infografik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *