Hur du marknadsför din frilansande finansiella planeringsverksamhet

Att tjäna affärer som frilansande finansplanerare är särskilt svårt. Du måste inte bara motivera människor att söka hjälp med att planera sin ekonomiska framtid, utan du måste också konkurrera mot stora, etablerade leverantörer för verksamheten.

Följande är några av de mest effektiva tipsen och resorna för att hjälpa finansiella planerare att marknadsföra sina färdigheter effektivt och prisvärt för att växa sin verksamhet och driva intäkter.

Gräva djupt i innehållsmarknadsföring

Innehållsmarknadsföring har blivit en integrerad del av marknadsföringen av många typer av företag online. Men finansiella planerare kan särskilt dra nytta av denna strategi eftersom potentiella kunder använder sökmotorer för att få insikt om ekonomiska resurser och möjligheter.

Via en webbplatsansluten blogg kan du skapa artiklar kring ämnen av primärt intresse för dina kunder. Potentiella titlar inkluderar “5 saker att tänka på när du väljer en finansiell planerare”, “fallgropar som du ska undvika när du planerar din ekonomiska framtid” och “när du ska börja planera för pensionering.” Dessa ämnen och andra är bäst utformade och distribuerade för att rikta sig till väldefinierade utsikter som du föredrar att locka. Tänk på de vanliga frågorna som dina kunder har när de går till sökmotorn och skapar ett djupgående svar som fungerar som en relevant resurs av hög kvalitet.

En av de största fördelarna med en marknadsföringsstrategi för frilansande finansiella planerare är den minimala kostnaden. Det finns en tidsinvestering. Det finns också möjligheter att marknadsföra ditt innehåll genom betalda sökannonser och sponsrade sociala medieinlägg om du inte uppnår de naturliga resultat du önskar genom gratis kommunikation. Men mycket av det du kan åstadkomma är möjligt utan betydande finansiella investeringar.

Bygg dina sociala medier efter

Du kan inte bli alltför kampanjer i dina första bloggartiklar och innehållsmarknadsföringsinsatser, annars kommer du att driva potentiella kunder borta. Istället erbjuder människor mer djupgående vitböcker, e-böcker och andra dokument efter att du fångat deras uppmärksamhet på din webbplats.

Ett annat viktigt steg när du lockar kunder är att skapa en autentisk anslutning. Bjud in människor att dela dina inlägg på sociala medier och att följa dina konton. Att bygga dina sociala medier efter ger dig möjligheter till ytterligare kontakt med din intresserade publik när du delar insikter och distribuerar framtida innehåll via sociala medier.

Utöka din kontaktlista

E-postmarknadsföring är också en utmärkt, prisvärd kanal för frilansande finansiella planerare. Gör ditt prenumerations- eller registreringsformulär lätt tillgängligt på din webbplats och längst ner i dina bästa blogginlägg för att förenkla registreringen.

Få folk att prenumerera genom att erbjuda tillgång till ännu fler fantastiska insikter, tips och resurser om ekonomisk planering. Ju längre och mer grundligt du skapar din trovärdighet, desto större är din potential att bli den föredragna leverantören om abonnenten bestämmer sig för att investera i tjänster för ekonomisk planering.

Slutsatser

Dessa är några av de bästa, överkomliga strategierna för frilansare inom finansplaneringssektorn. Innehållsmarknadsföring, i kombination med utvecklingen av följande på sociala medier och e-post, möjliggör effektiva marknadsföringsmöjligheter. Använd dessa strategier för att bygga upp trovärdighet, locka besökare och öka ditt intresse med potentiella framtidsutsikter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *