5 typer av bloggar

 

Bloggar kan delas in i flera kategorier. Baserat på skrivande, baserat på presentation, baserat på bloggteknik. Således finns det andra sätt som kan berätta för olika typer av bloggar. Men här kommer vi att prata om de 5 mest populära typerna av bloggar.

1-Personliga bloggar
2-Gruppbloggar
3-Microblogs
4-Affärsbloggar
5-Aggregerade bloggar

 

Personliga bloggar

Personlig blogg är en online-dagbok som publiceras på webben. I denna dagbok (blogg) delar en person, inte en grupp eller organisation, sina personliga åsikter. Därför lockar dessa typer av bloggar många läsare förutom familjemedlemmar, släktingar, vänner, kontorsarbetare. Men idag görs personlig bloggning på ett professionellt sätt. Därför lockar dessa typer av bloggar också mycket trafik och människor samlar också in medel för att tjäna pengar.

Ja ja Du kan också tjäna pengar på en blogg. Numera pågår trenden med att tjäna pengar på bloggning (Google för mer information, “Hur man tjänar pengar på blogg / bloggning”) och professionella bloggare kan tjäna heltidsinkomster från sin personliga blogg.

Gruppbloggar

Om en blogg är skriven av mer än en person kallas sådana bloggar för gruppbloggar. Dessa bloggar påverkar ett stort antal läsare och deras trafik är också mycket högre än personliga bloggar. Du kan också lyckas göra detta engagemang på ett mycket bättre sätt. Sådana bloggar är skrivna på mer än ett ämne. En bloggare uttrycker sina åsikter om bara ett ämne

Men uttryck våra tankar En fördel med detta är att arbetet med att hantera en blogg blir splittrat, så det finns inget arbetspress på bara en person.

Micro Blogs

Du måste ha hört namnet på Twitter. Och skulle också använda den. Tweeter tillåter sina användare att bara skriva 140 tecken. Detta kallas mikrobloggtjänst och mikrobloggtjänst kallas mikrobloggtjänst. Förutom Twitter, Facebook, Tumblr etc. plattformar tillhandahåller denna tjänst.

Professionella människor som politiker, skådespelare, författare, sångare etc. använder det för att dela med sig av sin nya shaw, böcker, filmer och andra uppdateringar till sina följare. Detta gör deras samarbete med anhängare mer övertygande. Det är därför som miljoner kändisar av dessa kändisar har fans av sociala medier.

Antalet följare på sociala medier anses vara en framgångsstatus.

Affärsbloggar

Programvaruföretag, privata handlare, icke-statliga organisationer använder bloggar för att uppdatera sina anställda. Denna typ av blogg är begränsad till anställda och ingen annan person kan läsa den. Dessa typer av bloggar kallas affärsbloggar. Eftersom de används av ett visst företag för sina anställda kallas de också företagsbloggar.

Företagen använder bloggar för att dela ny information, mötesinformation, företagsrapporter etc., medlemsklubbar, grupper, organisationer etc. Genom att ge uppdateringar på detta sätt når informationen fler anställda på kortare tid. Dessa typer av bloggar kallas också personliga bloggar.

Å andra sidan använder vissa företag också bloggar för att nå nya kunder. Nya potentiella kunder kommer till webbplatsen genom att dela information relaterad till deras produkt eller tjänst via en blogg. Denna metod visar sig vara billigare än andra marknadsföringsverktyg. Därför ökar antalet sådana bloggar dag för dag.

Aggregerade bloggar

Vissa bloggar inkluderar även andra relaterade bloggar i sina inlägg. Eller dela inlägg relaterade till något ämne, produkt, tjänst. På detta sätt får läsarna information relaterad till ett ämne på ett ställe. Sådana bloggar kallas aggregerade bloggar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *