Topp 7 största misstag nybörjare gör i online-affärer

“Just startar”

Det första misstaget som nybörjare gör är den önskvärda idealismen att bara starta en webbplats och förvänta sig att den ska tjäna pengar. Forskning och planering är absolut nödvändigt i det konkurrenskraftiga online-affärslandskapet. Du förväntar dig inte att starta ett offlineföretag utan en affärsplan och förväntar dig att det ska lyckas, eller hur? Tanken att bygga en webbplats och tjäna pengar på den utan länkbyggnad, marknadsföring och trafikläckage är en dröm som säljs av tjäna pengar online-guruer. Nybörjare måste göra bakgrundsundersökningar och skapa en affärsplan för att tjäna pengar online. Kolla in Builder Society’s Digital Strategy Crash Course innan du startar din online-webbplats.

Välja en nischmarknad

En nischmarknad har inte så många kunder, genom definitionen av en nisch som betecknar eller relaterar till produkter, tjänster eller intressen som tilltalar en liten, specialiserad del av befolkningen. Du vill inte välja en nischmarknad eftersom det i hög grad begränsar mängden vinst du kan tjäna från ditt företag. Detta är anledningen till att forska innan du startar en online-verksamhet är så viktigt. En online-verksamhet måste vara i en lönsam vertikal (bransch med miljarder dollar i). Nybörjare måste välja en beprövad affärsmodell i en stor penning vertikal, de kan starta en mer “original” verksamhet efter att de har haft framgång med en beprövad affärsmodell.

Fokuserar inte på pengar

Jag tror att detta är en fråga som uppstod från att människor fick höra att de kan tjäna pengar på att blogga. Folk började tänka att de kunde tjäna pengar genom att helt enkelt skriva ut sina osammanhängande idéer och pengar skulle magiskt visas. Detta var en stor bluff för de människor som säljer drömmen om passiva inkomster från bloggning. Nybörjaren i onlineföretag måste förstå att de flesta företag misslyckas, och misslyckande för onlineföretag är ännu högre än för traditionella företag.

I online-affärer kan du inte använda spamming för att tjäna snabba pengar, men du måste fokusera på att tjäna pengar eftersom du driver ett riktigt företag. Om du inte är fokuserad på att tjäna pengar och inte ser vinster har du en hobbywebbplats inte en online-verksamhet. Företag är affärer, för många människor behandlar online-affärer som om de bara bloggar för skojs skull, särskilt nybörjare affiliate marknadsförare. I online-affärer är målet att tjäna pengar, glöm aldrig detta.

Slutar för tidigt

Detta är den mest komplexa punkten i hela listan, låt mig förklara varför. Nybörjare har en vana att sluta för tidigt eftersom de inte har tålamod, arbetsmoral och inte har realistiska förväntningar på hur lång tid det tar att tjäna pengar. De förväntar sig att kunna bygga en webbplats och helt enkelt låta folk magiskt (söktrafik) visas på deras innehåll. SEO tar lång tid att visa legitima resultat (6-12 månader) så den nybörjare online företagare måste gå dit deras kunder tillbringar sin tid online och marknadsföra sin produkt för dem. Detta är verklig marknadsföring och det är hur människor tjänar pengar med nya online-affärssatser.

Onlineföretag drar nytta av skalfördelar, ju större, äldre och mer auktoritativ en webbplats är desto större är vinsten från varje tillagd innehåll. Detta beror på att webbplatsen redan har tillitsignaler för att sökmotorer ska skicka mer trafik, och större webbplatser ser mer legitima ut för potentiella kunder också. Om du har gjort din forskning och har en legitim affärsplan måste du bygga och marknadsföra ditt företag tills du tjänar pengar. Frågan är när människor inte gör bakgrundsundersökningar och har falska förväntningar. Människor med en dålig plan är ofta skruvade från början, det är därför korrekt planering är så viktigt för varje online-verksamhet.

Förlita sig på en trafikkälla

Överdimensionering på en trafikkälla är inte ett recept för framgång för nybörjare. Nybörjare måste köra trafik genom flera kanaler eftersom de inte vet vad som krävs för att framgångsrikt marknadsföra ett företag. Det enda sättet folk lär sig marknadsföring på är att faktiskt gå ut och göra det och se vad som fungerar och inte fungerar för deras specifika verksamhet. Nybörjare kan inte lyssna på människor på internet som säger “den här trafikkällan är bäst för X-nisch”. Detta är värre än dåliga råd och om du följer råd som detta kommer du alltid att se till andra människor för att berätta vad du ska göra. Det enda sättet att lära sig marknadsföring på nätet är att driva trafik från olika källor till din webbplats och se vad som omvandlas till vinst.

Svettas små saker

När nybörjare har gjort den inledande bakgrundsundersökningen och har skapat en affärsplan för sin verksamhet måste de fokusera. Två maximer som kan hjälpa nybörjare är “fokusera på de få, inte många” och “gör det bara”. När du väl vet vad du behöver göra, fokusera helt enkelt på att göra det och ignorera det brus och det glänsande objekt som marknadsförare försöker förvirra dig med. Det finns så många idioter där ute som kommer att distrahera dig och ge dig dåliga råd. Håll dig till när du har en affärsplan det, värdera din tid och lära dig att lägga ut eller automatisera små saker i ditt företag. Om du vet hur du programmerar kan du koda grundläggande program för att hantera de enkla sakerna. Du kan hyra virtuella assistenter ganska billigt för att hantera små uppgifter för ditt företag.

För mycket tid på sociala medier

Detta är ett avgörande misstag som nybörjare gör i online-affärer. Nybörjare blir glada när de bygger sina sociala mediekonton och börjar se lite trafik börjar komma in från dessa kanaler. Den här trafiken upphetsar dem så att de börjar lägga mer ansträngning på att öka sin närvaro på sociala medier. De fortsätter att bygga sin närvaro på sociala medier och snart har de ett mycket respektabelt socialt medföljare. Problemet med detta är att sociala medier ofta inte omvandlas till vinst för onlineföretagaren. De flesta använder sociala medier för underhållning och inte i avsikt att köpa något från de sociala medier som de besöker. Som nybörjare spenderas tiden bättre på att bygga ut innehåll, konstruera trafikläckor och göra allmänt marknadsföringsarbete.

Ignorerar kundtjänst

Dina kunder är de som betalar dina räkningar. Utan kunder skulle du inte ha ett företag, utan istället helt enkelt en hobby. Nybörjare tror ofta att bara för att deras kund redan har köpt något kan de helt enkelt ignorera dem. Detta är otroligt felaktigt, de bästa företagen i världen har en riktad strategi för att behålla sin kundbas och bygga lojalitet med dem. Om dina kunder har en fråga eller ett klagomål måste du svara på dem så snart som möjligt. Bygg en relation med dina kunder och sätt dig själv i deras skor. Hur många dåliga företag känner du till som ignorerar deras kunder? Var inte som dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *